top of page

20 εκατομμύρια σε ΜΜΕ: Βουλευτές της ΝΔ Μπακογιάννη και Παπαδημητρίου ζητούν να δοθεί λίστα με ποσά


Ένας μετά τον άλλον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στρέφουν τα βέλη τους κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου ζητώντας να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα λεφτά που διανεμήθηκαν σε μέσα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουν αποδέκτες της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης την Παρασκευή από τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε να γίνουν γνωστά και τα ποσά της θα ήθελε να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε ΜΜΕ. “Η διαφάνεια, είναι όρος αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Γι’ αυτό και δόθηκε στην δημοσιότητα η λίστα των 1.242 δικαιούχων της ενίσχυσης των 20 εκατομμυρίων” τόνισε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα δόθηκαν λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε ο κορονοϊός.

Εχθές προστέθηκαν στην θέση του Σταύρου Κελέτση και πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο νεοεκλεγείς βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου. Η κ.Μπακογιάννη χθες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθούν οι λίστες με τα ποσά στα ΜΜΕ διότι όλα αυτά απαιτούν απόλυτη διαφάνεια. Αν κι αναφέρθηκε σε «λαθρόβια έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ» προκαλώντας την αντίδραση του συνομιλητή Πάνου Σκουρλέτη που απάντησε ότι «Τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, Η ΑΥΓΗ και το ρ/δ Στο Κόκκινο. Θέλετε να τα κλείσετε;» στη συνέχεια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» πρόσθεσε ότι: «Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων μετά το τέλος της καμπάνιας θα σας δοθεί» είπε στον Πάνο Σκουρλέτη προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. θα δώσει στην δημοσιότητα που δώσαμε τα χρήματα. Εγώ θα δω τον κατάλογο με όλες τις χρηματοδοτήσεις και τότε θα κουβεντιάσουμε αν έπρεπε να πάρει, ο χ, ο ψ ή ο ω. Το βέβαιο είναι ότι η καμπάνια έπρεπε να πάει παντού».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου “Έχω δώσει πολλές μάχες γι αυτά ανύπαρκτα site, θέλω να δω την λίστα”

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, θύμισε ότι ανέκαθεν ασκούσε κριτική για αυτά τα “ανύπαρκτα πράγματα” εννοώντας τα site και συνέχισε λέγοντας “θέλω να την δω κι εγώ (λίστα) όπως θέλετε κι εσείς, όπως θέλει ο καθένας και σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι κρυφό. Η διαφάνεια είναι που κερδίζει πάντοτε.”

Ερώτηση στην Κομισιόν

Στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των 20 εκ. ευρώ στα κανάλια. Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθύνει ερώτηση στην Κομισιόν, όπου αναφέρονται τα εξής: “Στη μακρά λίστα μέσων ενημέρωσης που επιδοτήθηκαν περιλαμβάνονται ανύπαρκτοι ή ανενεργοί ιστότοποι, που δεν συγκαταλέγονται στο σχετικό Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης”. Προσθέτει πως η διάθεση των κονδυλίων έγινε “μέσω εταιρείας που ανέλαβε – με απευθείας ανάθεση και κατά παρέκκλιση των διατάξεων των δημοσίων συμβάσεων, και έναντι αμοιβής – την κατανομή της συνολικής δαπάνης της καμπάνιας.

Διαβάστε αναλυτικά

Σύμφωνα με την λίστα των χρηματοδοτήσεων, τα χρήματα έχουν δοθεί σε ιστοτόπους, με άγνωστα κριτήρια. Πολλά ερωτήματα προκαλεί η επιδότηση του σαιτ protieidisi.gr, που φαίνεται να δημιουργήθηκε… μαζί με την επιδότηση. Ο μάνατζερ βρίσκεται στη λίστα και με το σαιτ, pokaliptikalive.gr, όπου αναρτώνται εκπομπές που παράγει σε τοπικής εμβέλειας κανάλια. Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, που έχει αναδείξει το θέμα, στους επιδοτηθέντες βρίσκονται blogs, άγνωστου ιδιοκτήτη, sites που έχουν να ανανεωθούν από πέρυσι όπως το αγροτικό paragogi.net. Ένα σαιτ, ονόματι argolikianaptiksi.gr, έχει πέσει, ενώ άλλα έχουν μηδενική επισκεψιμότητα.

πηγη flash.gr

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page