top of page

Τράγκας κατά Μητσοτάκη: Ζήτησε να με απομακρύνουν από τα Παραπολιτικά (video)


«Η σάτιρά μου, τα σχόλιά μου από πλευράς οξύτητας και θερμοκρασίας ήταν στο 10% της θερμοκρασίας των σχολίων μου για τον Τσίπρα. Αλλά δεν τα ανέχεται».

Σε βαριές καταγγελίες -και με λεπτομέρειες- κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, μιλώντας για την απόλυσή του από τα «Παραπολιτικά FM», την οποία αποδίδει σε παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Αναλυτικότερα, σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε μια σειρά αποκαλύψεων για το παρασκήνιο της απόλυσής του από τα «Παραπολιτικά FM», τα εμπόδια που συνάντησε στην ανεύρεση διαφημιστικών πόρων για το περιοδικό του «Crash», αλλά και για τις πολιτικές παρεμβάσεις στον «Real FM» επειδή σατίρισε τον πρωθυπουργό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλησε ποτέ να μου δώσει συνέντευξη. Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί του. Αυτός πάντα είχε μια βεντέτα στο μυαλό του με εμένα. Έκανα αιτήματα για συνέντευξη και ποτέ δεν μου έδωσε», σημειώνει ο κ. Τράγκας στο βίντεο, ενώ αναφέρεται και στο περιεχόμενο της άγνωστης έως τώρα συνάντησης που είχε με τον κ. Μητσοτάκη πριν από τις περσινές εκλογές.

Σε άλλο σημείο του καταιγιστικού βίντεο, ο κ. Τράγκας αναφέρεται στην πρόσφατη απόλυσή του, λέγοντας: «Έμαθα ότι ζήτησε να με απομακρύνουν από τα Παραπολιτικά. Να διακόψουν κάθε σχέση μαζί μου», υπογραμμίζει, ενώ στη συνέχεια κάνει αναφορές για παρόμοιες παρεμβάσεις και στον «Real FM», όπου εργαζόταν σχεδόν για μια δεκαετία.

«Με επέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη έφυγα από τα Παραπολιτικά. Όσο ήμουν στον Real, τα τελευταία χρονιά, δεν ανεχόταν τη σάτιρα που του έκανα, επειδή εγώ περιγράφω τα πρόσωπα πολίτικων. Έλεγα κάτι υπερβολικό, σατιρικό. Δεν το ανεχόταν. Έπαιρνε κάθε μέρα, έστελνε μηνύματα στον Χατζηνικολάου και τελικά μου έστειλε εξώδικο όσο ήμουν στον Real. Και τελικά απειλούσε και τον Χατζηνικολάου και έμενα ότι θα μας πάει στα δικαστήρια. Η σάτιρά μου, τα σχόλιά μου από πλευράς οξύτητας και θερμοκρασίας ήταν στο 10% της θερμοκρασίας των σχολίων μου για τον Τσίπρα. Αλλά δεν τα ανέχεται. Πιστεύει ότι κάνει τη διαφορά. Πιστεύει ότι είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο», τονίζει ο κ. Τράγκας.

Αναφερόμενος στη μέχρι πρότινος συνεργασίας του, ο γνωστός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι «όσο ήμουν στα Παραπολιτικά, το μόνο που με είχαν παρακαλέσει οι άνθρωποι, ήταν να αποφεύγω τα επίθετα σε «-ιάδης» στη λήγουσα. Κατάλαβα».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Τράγκας, «ο κ. Μητσοτάκης με απέκλεισε από τον Real μετά από 10 χρόνια συνεργασίας. Η απομάκρυνσή μου ήρθε από τον Real με βασικό λόγο τα μηνύματα που έπεφταν στο κινητό του κ. Χατζηνικολάου, τα οποία μπορούσαν να συνθέσουν ένα βιβλίο.

Ξέρω ότι ενοχλώ, άλλα έχω την αίσθηση ότι σε μια δημοκρατία ένας δημοσιογράφος μπορεί να λέει ότι θέλει και να κρίνετε από το κοινό». Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, εμπόδια στη διαδρομή του συνάντηση ακόμα και όταν αναζητούσε διαφήμιση για το Crash: «Πήγα να πάρω διαφήμιση για το Crash και μου είπαν “πώς τα πας με τον Μητσοτάκη;”. Πήγα αλλού, μου είπαν “πώς τα πας με τον Κυριάκο;”.

Κατάλαβα ότι η ύπαρξή μου μετά από μισό αιώνα δημοσιογραφίας συνεκτιμάται με την πορεία των σχέσεών μου με τον σημερινό πρωθυπουργό. Μου φαίνεται εντελώς αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη στάση της ιδιοκτησίας του σταθμού (σ.σ των Παραπολιτικών) γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό όταν έχει τέτοια πίεση, τέτοια πρέσα για να φύγει ο Τράγκας. Αν δεν ήμουν η πρώτη εκπομπή του σταθμού σε μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη, θα έλεγα “ναι με απομακρύνουν γιατί δε συγκεντρώνω το απαραίτητο ακροατήριο”», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page