top of page

Τη λένε Σοφία και είναι η πρώτη πολίτης-ρομπότ στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ημέρα εκείνη που θα βλέπουμε γύρω μας ανθρωποειδή ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη να «κυκλοφορούν» στους δρόμους μιας πόλης ίσως να είναι πιο κοντά από ποτέ πλέον. Η Σοφία, είναι το πρώτο ρομπότ που έλαβε επίσημα υπηκοότητα και έχει διαβατήριο από τη Σαουδική Αραβία.

«Νιώθω μεγάλη τιμή και είμαι περήφανη για αυτή την μοναδική διάκριση. Είναι ιστορικό γεγονός να είμαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που του αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πολίτη», είπε η Σοφία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το ρομπότ που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή του Hanson Robotics Δρ. Ντέιβιντ Χάνσον, μίλησε με τον δημοσιογράφο του CNBC Άντριου Ρος Σόρκιν για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Το ανθρωποειδές σχολίασε μάλιστα κωμικά τα αρνητικά πρότυπα του Χόλυγουντ για τα ρομπότ όπως είναι αυτά στην ταινία «Blade Runner».

Η Σοφία έριξε τις σπόντες της ακόμα και στον CEO της εταιρίας Tesla Έλον Μάσκ, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι τα ανθρωποειδή θα μπορούσαν να φανούν «επικίνδυνα για το κοινό» ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την αυτογνωσία των ρομπότ.

Ο Σόρκιν έπειτα ανακοίνωσε στη Σοφία και στο ακροατήριο ότι της απονέμεται για πρώτη φορά η ιθαγένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε το βίντεο:

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page