top of page

Λονδρέζικο σπίτι αξίας 1,3 εκ για τον Μηταράκη, 16 ακίνητα για την Ασημακοπούλου και εφάπαξ 1 εκ για


Ακίνητο 1.300.000 ευρώ στο Λονδίνο αγόρασε ο Νότης Μηταράκης - Εφάπαξ ενός εκατ. ευρώ δήλωσε ο Δημήτρης Τσουκαλάς - Είναι αποζημίωση ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος διευκρινίζει ο ίδιος.

Από τη δήλωση πόθεν έσχες που κατέθεσε ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, προκύπτει πως αγόρασε το 2010 ακίνητο στο Λονδίνο 139 τμ, έναντι 1.319.023 ευρώ. Διαθέτει άλλα πέντε ακίνητα εντός της ελληνικής επικράτειας. Έχει καταθέσεις 18.800 ευρώ σε διάφορες ελληνικές τράπεζες και 100.700 σε λίρες Αγγλίας.

Υψηλό φόρο ακινήτων θα πληρώσει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς σύμφωνα με το πόθεν έσχες της, είναι ιδιοκτήτρια 16 ακινήτων. Οι καταθέσεις της σε διάφορες τράπεζες ξεπερνούν τις 510.000 ευρώ ενώ έχει τοποθετημένα σε χρεόγραφα 197.000 ευρώ. Είναι ιδιοκτήτρια τριών οχημάτων.

Ένα εκατομμύριο ευρώ ως εφάπαξ φαίνεται να έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς. Συγκεκριμένα, στη δήλωση πόθεν έσχες του αναφέρονται δυο διαφορετικές καταθέσεις 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ, ενώ δίπλα αναγράφετε “αποζημίωση συνταξιοδότησης”. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης ιδιοκτήτης 17 ακινήτων και πέντε οχημάτων.

Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε ότι εργάστηκε 35 χρόνια στην ολλανδική τράπεζα ABN AMRO η οποία είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό στην εταιρεία Generali, σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, και άρα το ποσό που αναφέρεται δεν είναι από εφάπαξ αλλά από αποζημίωση ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος. Επίσης είπε ότι ποτέ στη ζωή του δεν εργάστηκε στο Δημόσιο αλλά όσο ήταν πρόεδρος της ΟΤΟΕ συνέχισε να αμείβεται από την ιδιωτική τράπεζα. Όσον αφορά το θέμα των ακινήτων, κάποια προέρχονται από κληρονομιά. Το μόνο ακίνητο που αγόρασε ήταν με δάνειο στις αρχές του 2010.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει μετοχές αξίας κτήσεις 248.000 ευρώ και 25.000 λιρών Αγγλίας. Μαζί με τη σύζυγό του, διαθέτουν επτά ακίνητα, εκ των οποίων το ένα 350 τμ στην Κηφισιά. Οι καταθέσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέρχονται σε 248.000 ευρώ και ακόμη 25.000 ευρώ σε λίρες Αγγλίας. Η οικογένεια Τσακαλώτου έχει επίσης, τρία αυτοκίνητα στην κατοχή της.

ΠΗΓΗ THE TOK

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page