top of page

Πούτιν: Εμάς μας αρέσει να λέμε «πατέρας» και «μητέρα» – Ξεχάστε τα «Γονέας 1,2» στην Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)


Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην ρωσική εθνική ταυτότητα, ξεκαθάρισε με «στρατηγική ευγένεια», πως δεν πρόκειται να αντικατασταθούν οι παραδοσιακές μορφές οικογένειας από άλλα αριστερόστροφα παραδείγματα που εφαρμόζονται στην Δύση, η οποία προωθεί νέους τύπους οικογενείας (ομοφυλόφιλων κτλ.).

«Λέτε ότι η λέξη “Μητέρα” δεν μπορεί ν΄ αντικατασταθεί. Φαίνεται ότι ίσως μπορεί: Την αντικατέστησαν σε ορισμένες χώρες με τους όρους “γονέας 1” και ”γονέας 2”. Ελπίζω ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί εδώ», ανέφερε ο Πούτιν την περασμένη Παρασκευή, κατά την διάρκεια συνάντησης του Συμβουλίου Διαφυλετικών Σχέσεων, ενός συμβουλευτικού οργάνου του Κρεμλίνου, όπως διαβάζουμε στο Sputniknews.gr.

Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ, τα σχόλια του Ρώσου ηγέτη, ήρθαν ως απάντηση στον δικηγόρο, Βίκτορ Βοντολάτσκι, που μίλησε για τις προσπάθειες να καλλιεργηθεί μια «ενοποιητική ταυτότητα μεταξύ της ρωσικής νεολαίας, χωρίς παραβιάσεις στις άλλες εθνικές, θρησκευτικές ή ομαδικές ταυτότητες».

Οι λέξεις «μητέρα και «πατέρας» είναι λειτουργικά οι ίδιες, αλλά μεταφέρουν διαφορετικά συναισθηματικά βάρη, επιχειρηματολόγησε ο Βοντολάτσκι, όπως η «πατρίδα» και η «χώρα».

Η Ρωσία, ως γνωστόν, κινείται στον αστερισμό του «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», μη έχοντας πρόθεση να συμμετέχει την ιδεολογική μετάλλαξη του πλανήτη από τις παλιές παραδοσιακές αξίες στην καινούριες της παγκοσμιοποίησης.

Όπως όλα δείχνουν, όσο είναι ο «Τσαρ Βλαντ» στο «τιμόνι», η Ρωσία θα παραμένει πιστή στις παλιές αυτές αξίες.

Αντίθετα, στην Γαλλία για παράδειγμα, η μητρότητα και η πατρότητα αντικαταστάθηκαν εις το όνομα της… «κοινωνικής ισότητας». Το Φεβρουάριο, οι σχολικές αιτήσεις αναβαθμίστηκαν με τους όρους «γονέας 1» και «γονέας 2», ώστε να αντανακλούν την νέα «οικογενειακή ποικιλομορφία».

Ανάλογη αλλαγή ήταν προ των πυλών και στην Ιταλία, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, επανέφερε τις λέξεις «μητέρα» και «πατέρας», ωστόσο η αριστερόστροφη σκέψη ανήκτησε τα ηνία στην γειτονική μας χώρα.

Στην Ελλάδα τι μέλλει γενέσθαι; Μέχρι στιγμής η νέα κυβέρνηση δεν έχει δείξει μεταμοντέρνες προθέσεις και, κατά τα φαινόμενα, συμφωνεί με την προσέγγιση Πούτιν.

Δείτε το βίντεο πατώντας το πρώτο «κουμπάκι» κάτω δεξιά για να ενεργοποιήσετε αγγλικούς υπότιτλους:

ΠΗΓΗ EL

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page