top of page

Καιρός – Ωκεανίς: «Χτυπά» με χιόνια στον… Λευκό Πύργο και την επαρχία!


Ο καιρός... αγρίεψε απότομα και από τα ξημερώματα του Σαββάτου, 23.02.2019, τα πρώτα χιόνια στην Θεσσαλονίκη έπεσαν. Λευκό τοπίο και στο Κιλκίς, τα Τρίκαλα και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία που ονομάστηκε "Ωκεανίς", η οποία μοιάζει πιο ήπια από όσο αναμενόταν. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες.

Η «Ωκεανίς» είναι… εδώ και ο καιρός δείχνει τα «δόντια» του με μια σφοδρή κακοκαιρία. Οι μετεωρολόγοι το… έλεγαν εδώ και μέρες και η επιδείνωση ήρθε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει με την ένταση που αναμενόταν και μάλιστα τις τελευταίες ώρες οι προβλέψεις «μαζεύονται» με βάση και τα προγνωστικά μοντέλα της τελευταίας στιγμής.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως ο καιρός θα είναι για… βόλτα. Η κακοκαιρία είναι εδώ και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Χιόνια στην Θεσσαλονίκη με το… καλημέρα!

Με χιόνια ξύπνησε η Θεσσαλονίκη με τους μετεωρολόγους να «πέφτουν» μέσα στις προβλέψεις τους τουλάχιστον όσον αφορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 23.02.2019, χιονίζει σχεδόν σε όλα τα προάστια βόρεια και ανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου έχει αρχίσει να το στρώνει ενώ νιφάδες πέφτουν και στο κέντρο της πόλης.

Τα χιόνια… κλείνουν δρόμους στην Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, διακοπές κυκλοφορίας βρίσκονται σε ισχύ στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης λόγω παγετού και ισχυρής χιονόπτωσης. Συγκεκριμένα από τις 7:30 περίπου το πρωί κλειστή είναι η Επαρχιακή Οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη καθώς και η Επαρχιακή Οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

Οι διακοπές της κυκλοφορίας γίνονται με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Την ίδια ώρα, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 23.02.2019, σημειώνονται χιονοπτώσεις, κατά περιόδους έντονες, σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού, από το ύψος της Ελάτης και πάνω.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, μηχανήματα της Π.Ε. παραμένουν σε ετοιμότητα, είτε επιχειρούν ήδη με μοναδικό σκοπό να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στα πεδινά του Νομού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχει πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Στα… λευκά έχει ντυθεί και το Κιλκίς και φυσικά πολλές ακόμη περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο 23.02.2019

Αττική Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα Βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειονανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ενδεικτικά στην Ανατολική Στερεά 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400 – 500 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές. Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και γρήγορα 8 με 9. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. |Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και το βράδυ 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Βόρεια βορειονανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Με πληροφορίες από: seleo.gr / thessnews.gr / trikalavoice.gr / trikalavoice.gr

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page