top of page

Τα Σκόπια δέχτηκαν την «Μακεδονία» που τους χάρισε ο Α.Τσίπρας και ο Ν.Κοτζιάς


Η Βουλή των Σκοπίων υπερψήφισε με πλειοψηφία άνω των 80 ψήφων το σύνολο των τροπολογιών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος. Έτσι ξεκλειδώνει η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή.

Υπέρ των αλλαγών τάχθηκαν 81 βουλευτές από τους 120, καλύπτοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

«Συγχαρητήρια. Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την συνταγματική αλλαγή και η συμφωνία των Πρεσπών έχει εφαρμοστεί πλήρως. Η ιστορία θα θυμάται αυτή την ημέρα ως αυτή που αφαιρέσαμε το τελευταίο εμπόδιο για το πλήρες ευρωατλαντικό μας μέλλον”, έγραψε στο twitter o Bujar Osmani, αναπληρωτής πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο κ. Κοτζιάς, μέσω Twitter, ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νικολά Ντιμιτρόφ και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας»

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των δύο λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», έγραψε στο Twitter.

Nikos Kotzias@NikosKotzias

Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα.Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία.Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας.Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή

459

10:17 μ.μ. - 11 Ιαν 2019

Λίγο αργότερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ είχε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον Σκοπιανό ομόλογό του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας στα Σκόπια ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση το απόγευμα της Παρασκευής, σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page