top of page

Καιρός – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται Η «Υπατία» Με Χιόνια, Κρύο Σιβηρίας, 9 Μποφόφ Και Παγετό


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ειδήσεις: Σε ισχύ είναι από τη Δευτέρα το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ – Το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία», θα επηρεάσει την Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις, και τις σποραδικές καταιγίδες – Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» από τη χώρα, με τις περισσότερες περιοχές να θυμίζουν… Σιβηρία από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες έχει κατρακυλήσει σε ασυνήθιστα δεδομένα για την Ελλάδα, καταγράφοντας ακόμα και -21 στο παγωμένο Νευροκόπι.

Γενικότερα, σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά επικρατεί ολικός παγετός, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους -5 βαθμούς.

Ανάλογες συνθήκες και στην Αττική. Στα βόρεια προάστια ο υδράργυρος στις 07:00 το πρωί έδειχνε -3 βαθμούς ενώ στο κέντρο με τα βίας αγγίζει τον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.

Η «Υπατία» προ των πυλών Ειδικότερα, η νέα μεταβολή από τα δυτικά θα εκδηλωθεί με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε άνοδο και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δείτε τον καιρό, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page