top of page

Ο Σαλβίνι πρώτος στην Ιταλία.Το πιθανό Italexit τρομοκρατεί το Βερολίνο και τη Νεά Τάξη


Αν και τα οριστικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα Δευτέρα αργά το απόγευμα, στις εκλογές-θρίλερ στην Ιταλία την πρώτη θέση με 37,3 % των ψήφων, κατακτά ο ευρωσκεπτικισιτκός κεντροδεξιός συνασπισμός όπου συμμετέχουν η “Λέγκα του Βορρά” (L) του Ματέο Σαλβίνι, η “Forza Italia”(FI) του Σύλβιο Μπερλουσκόνι, οι “Αδερφοί της Ιταλίας” και οι “Εμείς με την Ιταλία”.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), που κατέρχεται μόνο του χωρίς συμμαχίες στις εκλογές, έρχεται δεύτερο με 32,3%, ενώ στην τρίτη θέση καταποντίζεται η “αγαπημένη” του Βερολίνου Κεντροαριστερή Συμμαχία, με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) των Ματέο Ρέντσι και Πάολο Τζεντιλόνι,
Η Λέγκα του Βορρά με 17,5% των ψήφων έχει μεγαλύτερο ποσοστό από το αντίστοιχο του Μπερλουσκόνι και όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους, ο Ματέο Σαλβίνι θα είναι ο υποψήφιος για την Πρωθυπουργία. Η Λέγκα το Βορρά έχει σκληρές θέσεις απέναντι στην ΕΕ και ειδικότερα στην ευρωζώνη, απαιτώντας να φύγει η Ιταλία από το ευρώ. Παράλληλα, έχει και έντονα αντιμεταναστευτικές θέσεις, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να απελαθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες απο την Ιταλία.
Ο συνασπισμός για μικρό ποσοστό δεν έπιασε το 40% των ψήφων που είναι απαραίτητο για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν μακρόσυρτες διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων για την επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας. Ενδέχεται, ο συνασπισμός να σχηματίσει κυβέρνηση με τη σύμπραξη ενός μικρότερου κόμματος από τα πολλά που συμμετέχουν στις εκλογές.
Στην περίπτωση αυτή,το Italexit μπαίνει πολύ πιθανά στο τραπέζι, με ανατρεπτικές συνέπειες για την ευρωζώνη και την Ελλάδα ειδικότερα.Η Ιταλία είναι η τρίτη σε ισχύ οικονομία στην Ευρώπη και μια αποχώρησή της από την ευρωζώνη, θα σηματοδοτήσει τη διάλυσή της ή τη συρρίκνωσή της.
Ότι και να γίνει πάντως, τα εκλογικά αυτά αποτελέσματα είναι εντελώς ανατρεπτικά και η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη έχει στριμωχθεί πολύ.Το Βερολίνο, το Ευρωϊερατρείο, οι αγορές, το διεθνές κατεστημένο της Νέας Τάξης, τα έχουν βάψει μαύρα και διακατέχονται από μεγάλο σοκ και έντονη ανησυχία.
Ο επικεφαλής του “Κινήματος των Πέντε Αστέρων” (M5S),ο αμφιλεγόμενος νεαρός πολιτικός Λουίτζι Ντι Μάιο, σε αντίθεση με τις πρότερες αντι-ευρώ θέσεις του ιδρυτή του Κινήματος Μπέμπε Γκρίλο, έχει κάνει μια μεγαλοπρεπή “κολοτούμπα” και τώρα εμφανίζεται περισσότερος φιλοευρωπαϊστής. Αν και το έχει αρνηθεί προεκλογικά, δεν αποκλείεται να “πεισθεί” να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη του φιλοευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντζι , παρ’ όλο που το κόμμα αυτό ήταν κύριος στόχος του ως φορέας του κατεστημένου και της διαφθοράς.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page