top of page

“Κύριε Ερντογάν είστε ανεπιθύμητος στη χώρα μας”! Κάποιοι τολμούν να του το πουν


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της επίσημης επίσκεψης του Ερντογάν στην Αλγερία, ο διεθνούς φήμης συγγραφέας KamelDaoud έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον Ερντογάν.

“Κύριε Ερντογάν, δεν σας καλωσορίζουμε στην χώρα μας, εξ΄ ονόματος όλων όσων φυλακίσατε, δολοφονήσατε και βασανίσατε.

Κύριε Ερντογάν είστε ανεπιθύμητος στην Αλγερία.

Στη χώρα μας ματώσαμε και κλάψαμε πολύ εξαιτίας κάποιων που θέλησαν να μας επιβάλουν το χαλιφάτο τους. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα εξαιτίας εκείνων που έκλεψαν την ελπίδα, σκλάβωσαν τις ψυχές των παιδιών μας και τοποθέτησαν τις ιδέες τους πάνω από τις ζωές μας.

Ο Ισλαμισμός που είναι η πηγή βιοπορισμού σας υπήρξε ο θρήνος μας.

Μας υπενθυμίζετε εκείνες τις ημέρες. Προστατεύετε αυτούς που μας ζητούν να γονατίσουμε στην Υψηλή Πύλη σας. Επιπλέον, συμβολίζετε το ακριβώς αντίθετο όλων των αξιών του έθνους μας.

Μισείτε την ελευθερία. Μισείτε τις ανεξάρτητες σκέψεις. Αγαπάτε τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια . Ονειρεύεστε, εμπορευόμενος την θρησκεία, να γίνεται χαλίφης πάνω από τις πλάτες μας.

Εκπληρώνετε σιγά-σιγά αυτόν τον στόχο σας υποστηρίζοντας τα ισλαμικά κόμματα στη χώρα μας, προσφέροντας τους δώρα από τις επιχειρήσεις σας, ιδρύοντας σωματεία και ελέγχοντας τα τζαμιά μας. Οι γνωστές παλιές τακτικές των Αδελφών Μουσουλμάνων που από τη μια έσκαβαν λάκκους για τα φέρετρα μας και από την άλλη μας υπόσχονταν παραδείσους.

Όχι κύριε Ερντογάν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ώρα που σκορπάτε το θάνατο στους Κούρδους και τους αντιπάλους σας, δεν θέλετε να μας βοηθήσετε και δεν υπερασπίζεστε το δικαίωμα ανεξαρτησίας μας.

Κλαίτε για τους αδικημένους στη Μέση Ανατολή και την ίδια στιγμή υπογράφετε συμβάσεις συνεργασίας με τους δημίους τους.

Υπερασπίζεστε το χαλιφάτο σας και όχι τη δική μας αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσουμε την τυραννία σας, τις λίστες εκτελέσεων τις φοβερές φυλακές σας που γεμίζουν καθημερινά, τη δικαιοσύνη που λειτουργεί υπό τις εντολές του σαραγιού σας, την αυθάδεια και τις μπαρούφες σας.

Δεν ονειρεύεστε έναν ανθρώπινο κόσμο αλληλεγγύης, αλλά θέλετε να μιμηθείτε τις αιμοσταγείς, φρικτές πρακτικές των Οθωμανών.

Η Ιστορία θα σας θυμάται για τις απάτες που κάνατε για να κρατηθείτε στην εξουσία, για τα πονηρά πραξικοπήματα, για το κυνήγι μαγισσών των αντιπάλων σας, για τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια.

Η Ιστορία θα σας θυμάται για τους βομβαρδισμούς, τους πολέμους, την αδυναμία σας να κάνετε έναν διάλογο, για την αναγνώριση δικαιώματος ζωής μόνο για εσάς, την προσωπική σας ιστορία και για κανέναν άλλον.

Μετατρέψατε σε εμπορικό προϊόν την απόφαση των Η.Ε για την Ιερουσαλήμ.

Επιτρέψτε μας να γελάμε μαζί με τους Παλαιστίνιους σε βάρος σας. Το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι για σας εμπορεύσιμο προϊόν. Όπως ακριβώς και για τους άλλους. Γνωρίζετε πολύ καλά να καβαλάτε στις πλάτες όσων είναι γονατισμένοι.

πηγη:enoplos

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page