top of page

EKTAKTO!!!ΞΑΦΝΙΚΑ Στην Κρήτη κατευθύνεται ο τουρκικός Στόλος!!!Δέσμευσαν θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χλ


EKTAKTO!!!ΞΑΦΝΙΚΑ Στην Κρήτη κατευθύνεται ο τουρκικός Στόλος!!!Δέσμευσαν θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χλμ!!!ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ!!! Οι Τούρκοι φτάνουν ΣΕ ΛΙΓΟ Ιεράπετρα!!!]/Οι Τούρκοι δέσμευσαν θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας! «Σκούρα τα πράγματα» με τον αλαζονικό νέο-οθωμανό Ερντογάν που επιδιώκει να βάλει «φωτιά» και κοντά στην Κρήτη σε μια προσπάθεια πρόκλησης της ελληνικής πλευράς σε μια τεράστια περιοχή από το Βόρειο Αιγαίο , την Κύπρο μέχρι την Κρήτη. Ναι καλά διαβάσατε! Οι Τούρκοι φτάνουν…Ιεράπετρα!

Είναι αποφασισμένοι πλέονότι αξίζει ακόμη και πόλεμος γιατί νότια της Κρήτης κρύβεται ένας «θησαυρός» 600 δισ.

δολαρίων!

Φανταστείτε δηλαδή τον θησαυρό της Κυπριακής ΑΟΖ…

Η Τουρκία εξέδωσε προκλητική NAVTEX με την οποία ομιλεί περί «επιστημονικών ερευνών» στα ανατολικά της νήσου Κρήτης. Φυσικά συνοδείας τουρκικού Στόλου…

Η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει για «έρευνες» ειδικό πλοίο με γερμανική σημαία κάτι που ερμηνεύεται σε πλήρη ταύτιση Βερολίνου και Άγκυρας για την υφαρπαγή του ελληνικού ενεργειακού πλούτου με πολλούς τρόπους .

Οι τουρκικές προκλήσεις επεκτείνονται έτσι σ΄ ότι αφορά τις θαλάσσιες περιοχές που επιλέγονται από την Άγκυρα, ενώ σύμφωνα με παλαιότερα τουρκικά δημοσιεύματα οι επιδιώξεις τους φτάνουν μέχρι νότια της Κρήτης .

Με δύο νέες άκρως προκλητικές Νavtex, που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία απάντησε σήμερα στους 27 ηγέτες της Ε.Ε.

Δέσμευσε θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Με δεύτερη Navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Πρόκειται για τις Navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, με Νavtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.

Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γιατί όμως πάνε Κρήτη οι Τούρκοι – Εκεί εντοπίστηκαν κοιτάσματα – μαμούθ νότια της Κρήτης

Γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα εντόπισαν σεισμικές έρευνες αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας σε συνεργασία με ελληνική, σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Τα ευρήματα αυτά ανοίγουν νέες προοπτικές τόσο στο ενεργειακό κομμάτι όσο και στο στρατηγικό. Αυτό το γεγονός αποτελεί την αρχή σημαντικών ενεργειακών ελληνικών ανακαλύψεων καθώς ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ.

Οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ έφεραν στο φως νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ).

Η μελέτη της Spectrum παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και είχε τίτλο «Ένα θέαμα μέσα από τα μάτια του Ζορ: Η αναζήτηση του επόμενου σούπερ γίγαντα».

Εάν τα συμπεράσματά της επιβεβαιωθούν, τότε νότια της Κρήτης κρύβεται ένας «θησαυρός» 600 δισ. δολαρίων, καθώς τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. βαρέλια.

Όπως σημειώνεται στην μελέτη, νοτιοδυτικά της Κρήτης και εντός της ΑΟΖ που ανήκει στην Λιβύη, εντοπίστηκαν ύφαλοι καρστικών ασβεστολίθων ανάλογοι με αυτούς που υπάρχουν γύρω από το Ύβωμα του Ερατοσθένη στην Κύπρο.

Ο πρώτος ύφαλος εμφανίζει εξαιρετικές ομοιότητες με τον αντίστοιχο ύφαλο καρστικού ασβεστολίθου του κοιτάσματος Ζορ, ο οποίος έχει μήκος 10 χλμ. Οι δύο ύφαλοι φαίνεται με βεβαιότητα ότι κρύβουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Όπως τονίζει ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, ο εντοπισμός των νέων κοιτασμάτων αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη γεωπολιτική και ενεργειακή θέση της Ελλάδας.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών, ενόψει του νέου διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Ενέργειας, για τα θαλάσσια οικόπεδα σε Κρήτη και Ιόνιο.

Η Άγκυρα ακολουθώντας την πάγια «ανατολίτικη τακτική της» «απλώνει» την προκλητικότητα της σε μια ευρεία θαλάσσια περιοχή ειδικά στο Αιγαίο με σκοπό να συσκοτίσει την ελληνική πλευρά ως προς τα πραγματικά σχέδια της .

Εκτιμάται όμως ότι κύριος στόχος των Τούρκων αποτελεί η βραχονησίδα «Μπάμπουρας» στο Βόρειο Αιγαίο και μικρονήσου στο σύμπλεγμα Δωδεκανήσων, έχοντας σκοπό την διχοτόμηση του Αιγαίου προς όφελος τους.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση, η απάντηση πρέπει να είναι ακαριαία και μεγάλης ισχύος από την ελληνική πλευρά …για να διακόψει το «δεύτερο μέρος» του σχεδίου των Τούρκων, όπως μας δίδαξε η «ιστορία» στα Ίμια.

Σε συνέντευξη του και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκανε λόγο για τις πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας από την πλευρά της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει παραβιάσει πολλαπλώς το Διεθνές Δίκαιο με τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ -ΥΠΕΞ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ…μόνο που ο Ερντογάν δεν «σκαμπάζει» από τέτοια αλλά μόνο από την ισχύ των ελληνικών όπλων.

Το σίγουρο είναι ότι η άμεση σύγκληση του ΚΥΣΕΑ σήμερα και οι δηλώσεις Κοτζιά ερμηνεύονται ως προοίμια άσχημων εξελίξεων σε πολύ λίγες ημέρες….

πηγη....volkano

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page