top of page

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Κάψτε ζωντανούς τους Τούρκους αν επιχειρήσουν να ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα» – Η


Η Τουρκία πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Αιγαίο, όπως είπε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού στα Ίμια και παρά τις διπλωματικές ενέργειες που έγιναν για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να υπάρξει αποκλιμάκωση η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και να διατηρεί την ένταση παίζοντας με ένα «θερμό επεισόδιο» και μία ελληνοτουρκική κρίση.

Το «ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα μία εξαιρετικά κρίσιμη πληροφορία η οποία δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά, αλλά πιθανότατα και την αποφασιστικότητα πλέον της κυβέρνησης και των Ένοπλων Δυνάμεων να μην επιτραπεί άλλο η παραβίαση και αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το επεισόδιο στα Ίμια έχει δοθεί εντολή στην Πολεμική Αεροπορία να είναι έτοιμη να απογειώσει μαχητικά αεροσκάφη και να βομβαρδίσει οποιαδήποτε ελληνική βραχονησίδα στην οποία επιχειρήσουν να ανέβουν Τούρκοι κομάντος.

Το βράδυ εκείνο που σημειώθηκε ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού από το πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής υπήρξε η πληροφορία πώς Τούρκοι κομάντος ήταν έτοιμοι να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα και υπήρξε έντονη αεροπορική και στρατιωτική κινητικότητα από την πλευρά των Ένοπλων Δυνάμεων.

Ξέχωρα όμως απ’ αυτή την πληροφορία η Τουρκία έχει στα σχέδια της μία απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα. Το έχει επιχειρήσει άλλωστε πριν από δύο χρόνια (παραμονές του Πάσχα του 2016) στη νήσο Παναγιά των Οινουσσών.

Έγινε λοιπόν έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο και αφού ενημερώθηκαν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ανέβουν δηλαδή Τούρκοι κομάντος πάνω σε ελληνική βραχονησίδα, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη ή συζήτηση απογειώνονται μαχητικά αεροσκάφη και «καίνε» ότι υπάρχει πάνω στο ελληνικό έδαφος.

Είναι μία ενέργεια που κρίνεται ως η πλέον αποτελεσματική και χωρίς πολύ μεγάλο ρίσκο από ελληνικής πλευράς σε περίπτωση που οι Τούρκοι θελήσουν να πατήσουν πάνω σε ελληνικό έδαφος.

Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά πως την επόμενη φορά δεν θα απαντήσουμε ειρηνικά και πώς η Τουρκία με το επεισόδιο στα Ίμια ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή» κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης συνομιλώντας με τον Τούρκο ομόλογο του στρατηγό Χουλουσί Ακάρ.

Ο δε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πώς «δεύτερα Ίμια δεν θα υπάρξουν». Αυτό ακριβώς το πράγμα εννοεί. Αν επιχειρηθεί απόβαση και δεν καταστεί δυνατό να αποτραπεί τότε η βραχονησίδα ή το σημείο του νησιού που θα αποβιβαστούν Τούρκοι κομάντος θα βομβαρδιστεί και θα αφανιστεί κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Καθ’ όλου τυχαία επίσης δεν ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου στην αεροπορική βάση της Σκύρου. Στο νησί υπάρχουν τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για απογείωση και αναχαίτιση των τουρκικών που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησαν να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

Εκτιμάται πώς η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, άρα θα πρέπει στην Άγκυρα να σταλούν μηνύματα αποφασιστικότητας και όχι υποχωρητικότητας. Ο εμβολισμός του «Γαύδος» θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία αν δεν αντιδρούσε άμεσα ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του σκάφους.

πηγη:πενταποσταγμα

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page