top of page

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Πούτιν ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ...


Oύτε ένα, πραγματικά ούτε ένα ΜΜΕ της Ελλάδας δεν έπαιξε την είδηση.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας μήνυσε στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας πως ο αγωγός Greek-Turkish Stream θα είναι έτοιμος βάσει χρονοδιαγράμματος και πως παραμένει σε εκκρεμότητα το κομμάτι που αντιστοιχεί στις Βαλκανικές χώρες.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέχει φυσικό αέριο από τον αγωγό TurkStream στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ στους δημοσιογράφους.

«Συνεχίζουμε να συζητούμε αυτά τα θέματα με τις χώρες που ενδιαφέρονται να λάβουν ρωσικό φυσικό αέριο, μεταξύ άλλων την Ελλάδα και την Ιταλία. Η Βουλγαρία δε, αποτελεί και πάλι μέρος της πρωτοβουλίας για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της χώρας», ανέφερε ο ίδιος.

«Αυτά είναι όλα τα ερωτήματα στα οποία εργαζόμαστε σήμερα. Νομίζω ότι τώρα είναι καλή ιδέα να μιλήσουμε για ποια περιοχή θα είναι πιο προχωρημένη. Αυτές και άλλες περιοχές είναι ενδιαφέρουσες τόσο για τους Ρώσους προμηθευτές όσο και για τους καταναλωτές. Έχουμε πολύ αέριο και, αν χρειαστεί, μπορούμε να το προμηθεύσουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία», δήλωσε ο υπουργός.

«Το κυριότερο όμως είναι ότι, πρώτα απ ‘όλα πρέπει να έχουμε όλες τις….. απαραίτητες επιβεβαιώσεις για όλα αυτά από τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Νόβακ .

«Το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream υλοποιείται επιτυχώς» δήλωσε ο Νόβακ, προσθέτοντας ότι «τον Μάιο του τρέχοντος έτους άρχισε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας» και «πως αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 170 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου».

Το πιο δύσκολο και άκρως επικίνδυνο σενάριο για τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας της Ευρώπης, καθώς η Ρωσία θα αναβαθμιστεί σε μόνο πάροχο ενέργειας στην ήπειρο, ενώ και η Τουρκία θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη γεωστρατηγική σημασία κάτι που ενοχλεί το ΝΑΤΟ.

Το ζητούμενο φυσικά είναι τι θα πράξουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page