top of page

«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ: ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!- ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΕΝ Θ


Αφιέρωμα στο κύμα εμπρησμών που υπάρχει στην χώρα μας κάνει ο ρωσικός τύπος, τουλάχιστον από την Κυριακή με τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές που σημειώνονται ειδικά σήμερα Δευτέρα, ενώ οι τονίζει ότι ο ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει συντονισμένο σχέδιο γι ‘αυτό , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το καίριο ερώτημα που τίθεται όμως δυναμικά αυτές τις ώρες είναι γιατί δεν ζητήσαμε την συνδρομή από την Μόσχα με την αποστολή των εναέριων κολοσσών που ακούνε στο όνομα Be-200 Beriev, και τα οποία είχαν συνδράμει τελευταία φορά στις φωτιές στην Ηλεία το 2008. O B.Πούτιν όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, αναμένει κλήση του Έλληνα πρωθυπουργού για συνδρομή με το «τέρας» Be-200 Beriev. Eίναι πασιφανές πως η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια. Το Be-200 είναι ένα ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που προέκυψε από την ανάπτυξη του σοβιετικού Α-40. Μπορεί να επιχειρήσει το ίδιο εύκολα από θάλασσα και ξηρά.

Ρωσικές πηγές ΟΜΩΣ αναφέρουν πως η χώρα μας δεν προτίθεται να ζητήσει βοήθεια και δεν αναμένουν πιθανή κλήση από τους Ελληνες ομολόγους τους.

Πριν λίγο βγήκε στον τύπο φωτογραφία με εμφανώς μαυρισμένους, τον υπουργό εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, το αρχηγό της πυροσβεστικής και άλλους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ενώ η Αττική καίγεται…και η φωτιά σε λίγο εάν δεν ανακοπεί σύμφωνα με ειδικούς, θα φτάσει στην Πάρνηθα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη ο κ. Τόσκας μίλησε για 122 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα ενώ επέμενε στο σενάριο για εμπρησμούς .

Ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημερώνουμε και από τον οποίο παίρνουμε κατευθύνσεις» ενώ υπογράμμισε τη συντονισμένη προσπάθεια των συναρμόδιων υπουργείων, υπηρεσιών και φορέων. Η προσπάθεια γίνεται με συντονισμό είπε ο κ. Τόσκας ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέχουν τα μέσα τους, ενώ ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που προσπάθησε από χθες με υπεράνθρωπες προσπάθειες και τεράστιο κόπο να μειώσει και να ελέγξει τη φωτιά (στην Αττική).

Η ουσία είναι ότι συντονισμός δεν υφίσταται, τα εναέρια μέσα είναι στα επιχειρησιακά όρια τους, ενώ ‘’ξεπηδάει‘’ το ένα μέτωπο μετά το άλλο.

Την ίδια στιγμή 8 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη , για πρώτη φορά παραμονή της Παναγίας, σε μια πρωτοφανή κίνηση πρόκλησης και μη τήρηση παλαιότερης συμφωνίας στο Αιγαίο, η οποία αφορά το μορατόριουμ σε εθνικές επετείους και επίσημες εορτές στις δύο χώρες ,προκαλώντας οργή στο ελληνικό πεντάγωνο.

Ανάλογη κινητοποίηση είχαν και οι ελληνικοί σταθμοί πυραυλικής αεράμυνας μακρού βεληνεκούς σε Σκύρο και λεκανοπέδιο Αττικής.

Αυτή η συμπεριφορά είναι ενδεικτική του νέο―οθωμανικού τρόπου που σκέπτονται στην Άγκυρα , ενώ η Βόρεια Αττική καίγεται από άκρη σε άκρη από πιθανούς εμπρηστές που εκτελούν προκαθορισμένο σχέδιο,ίσως και τουρκικό .

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν εντολή απογείωσης μετά τον εντοπισμό των μαχητικών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και έσπευσαν στα σημεία παραβίασης των τουρκικών μαχητικών .

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση.. για την πατρίδα διότι ενώ η μία φωτιά ‘’πετάγεται‘‘ μετά την άλλη στην ελληνική επικράτεια , τα τουρκικά αεροσκάφη ‘’σαρώνουν‘‘ το ελληνικό FIR.

Οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε το δεκαπεντάγουστο κατά τον οποίο εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου και πολλοί πιστοί το θεωρούν ως το ‘’πάσχα‘‘ του καλοκαιριού .

Καίγονται νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά, περιοχές στην Πελοπόννησο όπως η Ηλεία και η Αχαία καθώς και περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη .

Πυρκαγιές σημειώθηκαν στο νησί της Εύβοιας.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το σχέδιο εμπρησμού σε όλη τη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη το τριήμερο διακοπών», ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου προστασίας των πολιτών , και συμφωνεί το ρωσικό άρθρο.

Σύμφωνα με αυτούς, το εύρημα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πυρκαγιές συμβαίνουν σε περιοχές που επισημαίνονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ειδικό χάρτη στο οποίο σημειώνονται περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εμπρησμό ξεκίνησε η φωτιά στην Ζάκυνθο τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και στην Β.Αττική , όπου υπάρχουν μέτωπα πολλών χιλιομέτρων . Ιδιαίτερα μεγάλη πυρκαγιά έχουμε στον Κάλαμομετά από αναζωπύρωση , όπου καίγεται πευκοδάσος ενώ εκκενώθηκαν δύο στρατόπεδα και κάηκαν 20 σπίτια.

Στο νησί της Κεφαλονιάς την 11η και 12η Αυγούστου υπήρξαν οκτώ πυρκαγιές, που δίνουν αφορμή να μιλήσουμε για εμπρησμό, τονίζει το ρωσικό άρθρο .

Σε πύρινο κλοιό σήμερα η Ηλεία. Δεν έφτανε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αμαλιάδας που μαίνεται από τις 12.15 το μεσημέρι και παραλίγο να οδηγήσει στην εκκένωση του χωριού Ανάληψη, άλλες τρεις φωτιές ξέσπασαν στο νομό, σε Στρέφι-Αγία Κυριακή, Μέλισσα και Ανδρώνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Περιστέρι, προς το οποίο κατευθύνεται η πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, η φωτιά καίει σε ένα μέτωπο τριών με τεσσάρων χιλιομέτρων. Μάλιστα, από την ίδια περιοχή είχαν ξεκινήσει και οι μεγάλες πυρκαγιές του 2007, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 49 άνθρωποι και είχαν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και δέντρων.

Άγιες ημέρες, ελπίζουμε απλά στην θεία συνδρομή της υπερμάχου Θεοτόκου μας για όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα , για να βγουν νοκ άουτ όλοι οι ‘‘εχθροί‘’ της πατρίδος , οι οποίοι διάλεξαν να χτυπήσουν τις ημέρες της Κοίμηση της .

Με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page