top of page

Τέχνες: Ο γνωστός Έλληνας εικαστικός Kreuz στη Γένοβα/ Έκθεση με θέμα το ελληνικό αλφάβητο, από 9 Φεβρουαρίου

Τίτλος : "Ένας αβάπτιστος κόσμος"

από 9 - 23 Φεβρουαρίου

Galleria d’Arte Merighi

25 ξεχωριστά και ιδιαίτερα έργα με θέμα το ελληνικό αλφάβητο ...


Η έκθεση του Έλληνα εικαστικού παρουσιάζεται στην Galleria d’Arte Merighi στο ιστορικό κέντρο της Γένοβα με τίτλο «Ένας αβάπτιστος κόσμος».


Η έκθεση με διάρκεια έως και τις 23 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει 25 έργα, δημιουργημένα με ακρυλικά πάνω σε καμβά και βασισμένα στο ελληνικό αλφάβητο.

Για κάθε γράμμα του αλφαβήτου ο εικαστικός παρουσιάζει μια σειρά από συνθέσεις, των οποίων βασική αρχή δημιουργίας τους «είναι να οριοθετηθεί ένα καινούριο αλφάβητο που θα ορίζει έναν ιδεατό κόσμο».Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα με το γράμμα Α και θέμα την Αρμονία, το γράμμα Β και θέμα τη βία, καθώς και ένα ημερολόγιο με θέμα τον έρωτα ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κόσμους.


Ήδη έχει υπάρξει το γράμμα Δ για τη δοξασία, το δάσος των παραμυθιών και το δάσος των θρησκειών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία της νέας σειράς με το γράμμα Υ όπου μελετάται η έννοια της υπεροψίας και της υποταγής.


Απόφοιτος του τμήματος μηχανικών του ΑΠΘ, σπουδές που αφήνουν να διαφανεί η γνώση και η αίσθηση της γεωμετρίας, αλλά και η πολυπρισματική συνθετική σκέψη πίσω από τα έργα, με εγκιβωτισμένες έννοιες, ιδέες και ιστορίες που θυμίζουν πολλαπλούς λαβυρίνθους, ο Kreuz δεν κρύβει τη μεγάλη του αγάπη στους αριθμούς, και την έμπνευση με την απεικόνιση των οργανικών ανθρώπινων συστημάτων. « Έτσι σε κάθε πίνακα υπάρχει ο αριθμός μαζί με το αντίστοιχο οργανικό σύστημα, ένα ζώο που έχει απόλυτη σχέση με το σύστημα και ένα χωρικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τέσσερις εικόνες να χωρούν σε μια με τρισδιάστατη μορφή».


Την έκθεση του Kreuz, όπου τα έργα ξεχωρίζουν για την πρωτότυπη και ιδιωματική γραφή, με εμφανή την έννοια της δομής αλλά και της αποδόμησης, επιμελείται ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Christian Humouda.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αρώματα που δημιούργησε εμπνευσμένος από τα έργα του

ημερολογίου του Kreuz ο δημοφιλής Ιταλός γιατρός Angelo Fusco.


Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Ιδρύματος «Nostos», δημιούργημα της Lucia Capretto και του Jonathan Ciccarelli που λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα με ανταλλαγές ιδεών, ενεργειών, δραστηριοτήτων, πολιτιστικών γεγονότων και φιλοξενία δημιουργών και επιδιώκει τη συνεργασία με αντίστοιχα ιδρύματα, συλλόγους και φορείς.

Ταυτόχρονα προωθεί τη διάδοση αρχαίων και καινοτόμων, φυσικών, ολιστικών θεραπειών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για υγεία, πρόληψη και ευεξία.


Όραμα των δημιουργών αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, είναι η λειτουργία ενός καλύτερου κόσμου, αφοσιωμένου στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία της γης και την καλλιέργεια μιας βαθύτερης σύνδεσης ανθρώπου και περιβάλλοντος, υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών διαβίωσης και οικοδόμηση ισχυρών κοινοτήτων οικολογικής διαχείρισης.
 


Comentários


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page