Σουηδία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα δίνει αποζημιώσεις στους πολίτες για τις παρενέργειες των εμΌλοι όσοι εμβολιάζονται κατά του COVID-19 στη Σουηδία έχουν εγγυημένη αποζημίωση σε περίπτωση παρενεργειών, ανεξάρτητα από το εάν το εμβόλιο περιλαμβάνεται στην ασφάλισή τους ή όχι.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Lena Hallengren, λέγοντας πως πρόκειται για απόφαση η οποία ελήφθη μετά από υπουργική συνάντηση την περασμένη Πέμπτη.

Ο λόγος, για την απόφαση αυτή της σουηδικής κυβέρνησης, είναι ότι το εμβόλιο mRNA 1273 της αμερικανικής εταιρείας Moderna, που έχει λάβει έγκριση για χρήση εντός της ΕΕ, δεν περιλαμβάνεται στη σουηδική φαρμακευτική ασφάλιση.


«Θέλω να τονίσω ότι δεν το κάνουμε γιατί ανησυχούμε ιδιαίτερα για αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πρόκειται για μια κίνηση για να χρησιμοποιούμε όλα τα εμβόλια με τα οποία έχουμε συμφωνήσει και που πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης», είπε η Lena Hallengren.

Η απόφαση σημαίνει ότι η σουηδική Βουλή θα αναθέσει να υπογράψει συμφωνία σχετικά με τον διακανονισμό απαιτήσεων και την αποζημίωση μέσω της Φαρμακευτικής Ασφάλισης. Τα άτομα που πάσχουν από ανεπιθύμητες ενέργειες πρέπει, όπως συνήθως, να στραφούν στην υγειονομική περίθαλψη για βοήθεια και για συνεχή νοσηλεία.

πηγη pronewsFeatured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square