Σάμος: Εκκενώνονται περιοχές - Φόβοι για ισχυρό μετασεισμό


ην ώρα που η Σάμος μετράει τις πληγές της από τον φονικό σεισμό, ο "χορός" των Ρίχτερ στο νησί συνεχίζεται. Οι κάτοικοι παραμένουν αναστατωμένοι υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 6 Ρίχτερ.


Υπό αυτές τις συνθήκες, με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί η εκκένωση ενός μεγάλου μέρους του νησιού και η μεταφορά των σεισμοπλήκτων σε ξενοδοχειακά καταλύματα. Η δημοτική αρχή έλαβε αυτή την απόφαση έπειτα από τα προβλήματα που άρχισαν να δημιουργούν οι μετασεισμοί καθώς παρουσιάστηκαν κατολισθητικά φαινόμενα.

Η έκτακτη ανακοίνωση του δήμου το βράδυ της Πέμπτης

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1777/2020 απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ 9ΘΦΔ46ΜΦΟΤ-Δ0Υ), απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί:

1)Όσον αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή

2)Όσον αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο.

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square