Πρόβλεψη καθηγητή Βασιλακόπουλου: «Το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μία τελείως διαφορετική χώρα»


Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «Mega» και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για την πορεία της πανδημίας, το φως στο τούνελ και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αναλυτικότερα:


Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Όλα όσα ανέφερε

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή. Ωστόσο, πρέπει όλοι να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο. Αυτό, διότι όπως είπε, υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακρά. Προέβλεψε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες. Επίσης, πως το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά.

Για τα εμβόλια, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι μικρότερη. «Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο», διευκρίνισε και εξήγησε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.


«Σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος», τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε πως η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square