top of page

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΩΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ


Γράφει Ιωάννα Προσμίτη


Ο έρωτας είναι υπερβατικό, εκστατικο συναίσθημα που εξαγνυζει, εξυψώνει, απογειώνει, εναρμονίζει με το θείο και μεταφέρει σε άλλη διάσταση. Σε εκείνη των αγγελικων πλασμάτων. Έτσι ο ερωτευμένος αισθάνεται ένας μικρός Θεός έτοιμος για θαυματα. Θαύματα όπως η δημιουργία ζωης, η υπέρβαση ανσσφαλειων και φοβιων και η δημιουργία κβαντικων αλμάτων. Ο ερωτευμένος σταματάει να βιώνει ρουτίνα καθώς η καθημερινότητα για αυτόν είναι γιορτή και ο κόσμος του μια ονειρική πλάση στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μια τέτοια πανδαισία συναισθημάτων είναι θείο δώρο και οφείλουμε να σεβόμαστε αυτή την ευλογία. Δεν υπάρχει υγιής και αρρωστημένος έρωτας, δεν υπάρχει διαχωρισμός καθώς ο έρωτας είναι μοναδικά θεϊκό συναίσθημα. Πολλές φορές λανθασμένα έχει ταυτιστεί με τον πόνο, το παράφορο πάθος, την ανεξέλεγκτη ζήλεια και κάθε λογής εγωπαθες συναισθημα. Όλα αυτά όμως δεν είναι έρωτας αφου δεν προκαλουν ευδαιμωνια και αγαλλίαση.

Η αλήθεια ειναι ότι χρειάζεται να μπορούμε να χειριστούμε κάποια πρωτόγνωρα συναισθήματα και να τα καλωσορίζουμε στη ζωή μας αντί να φοβόμαστε την προδοσία και τον πόνο. Άξιζει να ζήσουμε με την καρδιά μας οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα. Και να μην ξεχνάμε ότι ο έρωτας μας δίνει ότι μπορούμε να αποδεχτούμε.

Χρειάζεται λοιπόν μία Χρυσή τομή ανάμεσα στην ταύτιση με το άλλο πρόσωπο και την διαφοροποίηση από αυτό. Δίνουμε και λαμβάνουμε συναισθήματα ενώ ταυτόχρονα οριοθετούμε και την προσωπικότητα μας. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα αφομοιωθούμε και θα χαθούμε στη σχέση καταστρέφοντας την.

Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν να απολαυσουμε τον έρωτα με οποία μορφή επιθυμούμε. Σαν σαρωτικό τυφώνα φωτός, σαν ηφαίστειο συναισθημάτων η σαν μυθικό τσουνάμι ομορφιάς..Και να θυμόμαστε πάντα ότι για τα δώρα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page