top of page

Νίκος Παππάς: Κατέθεσε υπόμνημα για τις τηλεοπτικές άδειες


Υπόμνημα κατέθεσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε κληθεί σήμερα από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Τον πρώην υπουργό έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για παρεμβάσεις στη διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ένα φιλικό προς αυτόν κανάλι.

της Άννας Κανδύλη

Ο κ. Παππάς δεν προσήλθε στο Ανώτατο δικαστήριο και το υπόμνημα παρέδωσε στην ανακρίτρια ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης. Με αυτό αρνείται την κατηγορία σημειώνοντας σε γραπτή του δήλωση ότι υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς αναφέρει στη δήλωσή του ότι: «Η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης. Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ότι: «Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος.» Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ζήτησε νέα, τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί. Ο λόγος σύμφωνα με την δημοσιογράφο είναι ότι ο συνήγορος της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο. Την υπεράσπιση της κ. Παπαδάκου αναλαμβάνει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.

phgh enikos.gr

Commentaires


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page