top of page

Νέο μήνυμα Ζελένσκι από το Κίεβο: Παραμένω εδώ

Νέο μήνυμα Ζελένσκι από το Κίεβο: Παραμένω εδώ – Δεν κρύβομαι και δεν φοβάμαι κανέναν


Νέο μήνυμα μέσα από το γραφείο του στο Κίεβο έστειλε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμρ Ζελένσκι, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπάρχει σχέδιο διαφυγής του από τη χώρα.

“Παραμένω στο Κίεβο μέχρι να νικήσουμε. Δεν κρύβομαι. Δεν φοβάμαι κανέναν. Όσο χρειάζεται για να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βολοντίμρ Ζελένσκι.

Δραματική έκκληση Ζελένσκι προς τους Αμερικανοεβραίους

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στους Αμερικανοεβραίους για υποστήριξη ενάντια στη ρωσική εισβολή, δίνοντας με σπαρακτικό τόνο έναν απολογισμό της καταστροφής στη χώρα του από τη ρωσική εισβολή, καταστροφή που τη συνέκρινε με εκείνην που προκάλεσε ο ναζιστικός γερμανικός στρατός κατά την προέλασή του σε όλη την Ευρώπη. «Αυτό είναι απλώς μια καθαρά ναζιστική συμπεριφορά. Δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω με άλλο τρόπο», είπε ο Ζελένσκι μέσω βίντεο στη Διάσκεψη των Προέδρων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει να πιέζει για παράδοση στην Ουκρανία περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών από τη Δύση και την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που το ΝΑΤΟ έχει μέχρι στιγμής απορρίψει. Ο Ζελένσκι διάβασε μια λίστα με τις πόλεις και τις κωμοπόλεις που είπε ότι έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ οι Ουκρανοί πολεμούν με ό,τι έχουν, ακόμη και χωρίς όπλα.

«Ρίχνουν τα κορμιά τους μπροστά στα τανκς – για να καταλάβετε τι συμβαίνει εδώ», είπε ο Ουκρανός ηγέτης, ο οποίος είναι Εβραίος, σε μια βιντεοκλήση μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι Ρώσοι δεν αφήνουν τους ανθρώπους να φύγουν από τις πόλεις στις οποίες επιτέθηκαν, δεν επιτρέπουν την είσοδο τροφίμων και νερού και αποσυνδέουν το διαδίκτυο, την τηλεόραση και το ρεύμα, είπε. «Όλα αυτά συνέβησαν την εποχή των Ναζί», είπε. «Η επιβίωση του ουκρανικού έθνους – το ζήτημα θα είναι το ίδιο με τον αντισημιτισμό… Όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων πρόκειται να εξοντωθούν».

Ο Ζελένσκι είπε ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια βομβιστική επίθεση σε ένα αρτοποιείο στο Κίεβο σήμερα και χθες Κυριακή, 50 παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάστηκε να μετακινηθούν έπειτα από βλήμα που έπληξε παιδιατρικό νοσοκομείο στην πόλη. Η Ρωσία αποκαλεί την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την απομάκρυνση ηγετών που περιγράφει ως νεοναζί. Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της το αποκαλούν αυτό πρόσχημα για μια εισβολή για την κατάκτηση μιας χώρας 44 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το εύρος και η κλίμακα της ρωσικής επίθεσης στη χώρα του ήταν τόσο απροσδόκητη και καταστροφική όσο ήταν για τους Αμερικανούς οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, είπε.

«Βομβαρδίζουν ό,τι κινείται» είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι θα μιλήσει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει αύριο Τρίτη, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στους Βρετανούς βουλευτές, μέσω βιντεοκλήσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν να ακούσουν τον πρόεδρο ο οποίος θα μιλήσει σε εμάς ζωντανά από την Ουκρανία. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη Βουλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λίντσεϊ Χόιλ.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page