Κορωνοϊός: Κόλλησαν τον ιό 3 γιατροί στη Θεσσαλονίκη - Είχαν κάνει το εμβόλιο


Δύο απαραίτητες εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό για αντισώματα - Σήμερα το βαρόμετρο για το ΑΧΕΠΑ


Τρεις γιατροί στη Θεσσαλονίκη κόλλησαν κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό τους, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Σαββόπουλος. Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Real FM 107,1, σήμερα είναι το βαρόμετρο καθώς το ΑΧΕΠΑ έχει την μεγάλη του εφημερία και θα αντιληφθούμε που βρισκόμαστε σχετικά με τα κρούσματα σε σχέση με τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον, σημείωσε πως το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων έγινε τόσο γιατί τα παιδιά δεν νοσούν εύκολα, όσο και για την διευκόλυνση των οικογενειών, καθώς και γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι άνετη η τηλεκπαίδευση. «Έχω τρεις γιατρούς, οι οποίοι εμβολιάστηκαν μία εβδομάδα πριν και σήμερα είναι άρρωστοι, είναι θετικοί, που σημαίνει ότι γενικά το εμβόλιο για να μπορέσει να αποτελέσει μία ασπίδα αφενός μεν θα πρέπει να γίνει από επαρκές αριθμό εμβολιασθέντων, κάτι το οποίο υπάρχει στο πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται και τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες, είναι απαραίτητες, για να παραχθούν αντισώματα για να προστατέψουν αυτόν που έκανε το εμβόλιο», τόνισε και ανέφερε πως το lockdown και η μείωση της κινητικότητας βοηθάει προς το σκοπό οι εμβολιασμένοι να έχουν το χρόνο που χρειάζεται ώστε να αναπτύξουν αντισώματα καθώς από τις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν – σύμφωνα με το πρόγραμμα – και οι εμβολιασμοί σε ευπαθείς ομάδες με ραντεβού.

Όπως είπε ο κ. Σαββόπουλος, στην Προπαιδευτική Παθολογική κλινική έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό οι 23 από τους 35 γιατρούς, συμπεριλαμβανομένων και των τριών μετά τον εμβολιασμό, ενώ κάποιοι εξ αυτών νοσηλεύθηκαν με βαριά συμπτώματα.


Το εμβόλιο της Pfizer θέλει τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να παραχθούν τα αντισώματα, τόνισε ο κ. Σαββόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως η μόλυνση δεν σχετίζεται από το εμβόλιο αλλά από το γεγονός πως δεν είχαν παρέλθει αυτές οι δύο απαραίτητες εβδομάδες. Ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως το εμβόλιο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, προβλέποντας μάλιστα πως σύντομα οι πολίτες θα πιέζουν τις κυβερνήσεις για επάρκεια στα εμβόλια.Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts