Κικίλιας: Θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο - Τα self test είναι σημαντικό εργαλείο για το

Κικίλιας: Θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο - Τα self test είναι σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας καθώς εάν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση της πίεσης.Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι “οι επόμενες δύο - τρεις ημέρες θα δείξουν αν υπάρχει σταθεροποίηση και περνάνε σε αποκλιμάκωση”, γεγονός που σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη κατάσταση. “Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει” σημείωσε και πρόσθεσε ότι “ο καλύτερος καιρός που επικρατεί στη χώρα, τα περισσότερα εμβόλια και τεστ, θα βοηθήσουν ώστε σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η χθεσινή και η προχθεσινή νύχτα κύλησαν καλύτερα στα νοσοκομεία και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τους υγειονομικούς για την “συγκλονιστική” όπως είπε, προσπάθειά τους. “Κάνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όποια μέσα μπορούμε”, δήλωσε ο κ. Κικίλιας.


Σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας είπε ότι όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο πιο εύκολα φτάνουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας. “Από τον Ιανουάριο έως Μάρτιο έχουν γίνει πάνω από 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα μας, ενώ τον Απρίλιο σε ένα μόνο μήνα περιμένουμε να γίνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα”, τόνισε.

Αναφερόμενος στα self test είπε ότι η χρήση τους “είναι ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στα μοριακά και στα γρήγορα τεστ”.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για εξαιρετική σχέση του υπουργείου με τους φαρμακοποιούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την στάση τους στην πανδημία και κατέληξε λέγοντας ότι “στην αρχή αυτής της περιπέτειας ξεκινήσαμε με 800 μοριακά τεστ την ημέρα και σήμερα γίνονται 55.000 με 60.000 μοριακά και γρήγορα τεστ”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts