top of page

Επιστολή στον Αθήνα 9.84: Πέντε γυναίκες του Πολιτισμού επισημαίνουν την φυλετική ανομοιογένεια...

Μια σημαντική πρωτοβουλία αλλά και επισήμανση σχετικά με την παρουσίαση Ελληνικών Θεατρικών έργων στο Ραδιόφωνο, έκαναν πέντε σημαντικές γυναίκες του Θεάτρου και του Πολιτισμού.



Η σκηνοθέτις Αναστασία Ρεβή, με καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, η σκηνοθέτης και ηθοποιός Marlene Kaminsky, η συγγραφέας Νίνα Ράπη, η σκηνοθέτης Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και η συγγραφέας και σκηνοθέτις Ναταλία Κατσού επισημαίνουν την ανδροκρατούμενη φύση αυτής της πολιτιστικής δράσης, η οποία είναι πολύ σημαντική φυσικά σε μια δύσκολη περίοδο για τον Πολιτισμό, και ζητούν δεύτερο κύκλο με έντονη γυναικεία παρουσία αυτή τη φορά.


Επίσης, καλούν να υπογράψει όποιος επιθυμεί αυτή την κίνησή τους έτσι ώστε οι φωνές να γίνουν περισσότερες.



Παρακάτω, ολόκληρη η επιστολή τους στον "Αθήνα 9.84":


"Αγαπητοί κύριοι/κυρίες του 9.84,

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική επιλογή της παρουσίασης των Ελληνικών Θεατρικών έργων στο ραδιόφωνο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις δύσκολες συνθήκες που ζει το Θέατρο και το θεατρόφιλο κοινό.

Με αυτή την επιστολή θέλουμε να επισημάνουμε ότι παρά τις καλές προθέσεις της πρωτοβουλίας αυτής, υπάρχει μία μονοδιάστατη προσέγγιση στην επιλογή:

στους 10 σκηνοθέτες των έργων και οι 10 είναι άνδρες, καθώς επίσης στους 10 συγγραφείς, οι 9 είναι άνδρες και υπάρχει 1 γυναίκα. Προφανώς υπάρχει μία ανισορροπία σε σχέση με την φυλετική ισοτιμία και μία μάλλον ανδροκρατούμενη πρακτική.

Το καλλιτεχνικό τοπίο είναι σαφώς ανισομερές και αυτό είναι όχι μόνο ευδιάκριτο αλλά και προκλητικό.

Σας προτείνουμε λοιπόν να γίνει ένας αντίστοιχος δεύτερος κύκλος 10 θεατρικών έργων στο ραδιόφωνο με αντίστοιχο αριθμό 10 γυναικών σκηνοθετών, και 10 συγγραφέων εκ των οποίων οι 9 είναι γυναίκες και μπορείτε να συμπεριλάβετε και 1 άνδρα συγγραφέα.

Θα ήταν μία πραγματική διορθωτική κίνηση και πιθανώς και ελπιδοφόρα.


Με τιμή

Αναστασία Ρεβή-Σκηνοθέτης Marlene Kaminsky-Σκηνοθέτης/Ηθοποιός Νίνα Ράπη-Συγγραφέας Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη-Σκηνοθέτης Ναταλία Κατσου- Συγγραφέας/ Σκηνοθέτις "



 

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page