Εξαντλήθηκε το ρωσικό εμβόλιο: Όλοι το ζητούν! - Η Ελλάδα, όχι! - Από τις 10 Νοεμβρίου οι νέες παρτί


Το ρωσικό εμβόλιο το οποίο όπως ανέδειξε το pronews.gr είναι σχεδόν έτοιμο για εξαγωγή σε 60(!) χώρες, εξαντλήθηκε, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι.

Ό,τι βγήκε απορροφήθηκε από την ρωσική αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και τα υγειονομικά στελέχη (νοσηλευτές, ιατροί, κτλπ.)

Η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και προτιμάει το lockdown και την ολική καταστροφή της αντί του ρωσικού εμβολίου είναι η Ελλάδα! 

Στον «πάγο» μπαίνει προσωρινά ο εμβολιασμός νέων εθελοντών που θέλουν να μετέχουν στις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Εκπρόσωπος της εταιρείας που ασχολείται με τη μελέτη διευκρίνισε ότι αυτό οφείλεται στην υψηλή ζήτηση και στην παράλληλη έλλειψη δόσεων.

«Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για το εμβόλιο και δεν παράγουν αρκετά ώστε να ανταποκριθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Crocus Medical, ενός οργανισμού που αναλαμβάνει βάσει συμβολαίου έρευνες και συνδράμει στο να γίνουν οι κλινικές δοκιμές στην Μόσχα σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι εμβολιασμοί θα ξαναρχίσουν περίπου στις 10 Νοεμβρίου.


Μέλη του προσωπικού οκτώ από τα 25 νοσοκομεία της Μόσχας στα οποία πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές του εμβολίου, δήλωσαν στο Reuters ότι ο εμβολιασμός νέων εθελοντών που συμμετέχουν στην φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου έχει προσωρινά σταματήσει καθώς η ζήτηση είναι τεράσια.

Ο σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ, δήλωσε ότι «Ο στόχος να εμβολιασθούν 40.000 εθελοντές θα επιτευχθεί». Το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας το οποίο αναπτύσσει και παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, παρέπεμψε το πρακτορείο για απαντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, εξαιτίας των δυνατοτήτων του υπάρχοντος εξοπλισμού, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να παράξει 1,5 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο σε πολύ χαμηλή τιμή.

Το εμβόλιο προγραμματίζονταν να βρίσκεται στα ρωσικά φαρμακεία την 1 Νοεμβρίου αλλά η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο. 

Η πρώτη χώρα που έπρεπε να πάρει λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία και με αφορμή και την επίσκεψη Λαβρόφ είναι η Ελλάδα, η οποία όμως «δεν τόλμησε» ούτε να το συζητήσει, καθώς φαίνεται να προτιμά τη λύση του γενικού lockdown και της οικονομικής καταστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι δεν θα είχαν πρόβλημα να δώσουν στην Ελλάδα μέχρι και 20 εκατομμύρια δόσεις έναντι μόλις 35 δολαρίων τη δόση, σε σχέση με τα 65 έως 80 δολάρια που κοστίζει το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμο για τον γενικό πληθυσμό με κάποιες προβλέψεις να λένε την άνοιξη του 21!

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square