top of page

Δημήτρης Κανέλλος / “11 ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη” - Παρουσίαση Δίσκου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Μια ξεχωριστη παρουσίαση του νέου CD του Δημήτρη Κανελλου με τίτλο

“11 ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη

με μαέστρο τον Θανάση Βασιλά, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8μμ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (Κύπρου 68, Αργυρούπολη).


Έχοντας μια μοναδική πορεία στο χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, ο ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος πήρε τη μεγάλη απόφαση να τιμήσει ένα σπουδαίο δημιουργό και να συνεργαστεί με τη λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” όπου και παρουσιάζει σε επανεκτέλεση μεγάλα τραγούδια που αγάπησε όλη η Ελλάδα.


Ο ερμηνευτής παρουσιάζει με την ορχήστρα 11 τραγούδια τα οποία έχουν μιλήσει στις καρδιές όλων και στη συλλογή “11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη” θα έχει κανείς την ευκαιρία να ακούσει κομμάτια τα οποία θυμίζουν το παρελθόν και εναρμονίζονται πλήρως στο “σήμερα”!


Σπουδαία τραγούδια τα οποία γράφτηκαν από ποιητές, ανθρώπους της τέχνης και σπουδαίους στιχουργούς όπως είναι ο Γιάννης Ρίτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Ερρίκος Θαλασσινός και ο Μιχάλης Κακογιάννης, ακούγονται στη συλλογή και ο Δημήτρης Κανέλλος δίνει με τον δικό του τρόπο μια νέα νότα.


Μιλώντας για τον καλλιτέχνη, η κόρη του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, αναφέρει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια στις μεγάλες απαιτήσεις που φέρουν τα εμβληματικά τραγούδια και τα έφερε στο “σήμερα” υπηρετώντας με σεβασμό το όραμα που είχε ο πατέρας της για τη μουσική. Τον αποκαλεί “γνήσιο Θεοδωρακικό” ερμηνευτή και του εύχεται καλή επιτυχία σε ένα βήμα το οποίο έχει ήδη αγκαλιαστεί από ανθρώπους του χώρου.

Έχοντας στο πλευρό του τη λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, η οποία φέρνει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στο album , ο ερμηνευτής πήρε την “έγκριση” ενός ανθρώπου που ήταν πολύ σημαντικός για τον Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει 11 ζεϊμπέκικα και ένα ορχηστρικό θέμα με τίτλο “Ταξίμι”.


Σημαντικός συνοδοιπόρος του, ο ενορχηστρωτής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Θανάσης Βασιλιάς ο οποίος συμμετείχε στην ηχογράφηση των σπουδαίων τραγουδιών έχοντας πάντα στο μυαλό του τις συμβουλές που είχε δώσει κατά το παρελθόν ο Μίκης Θεοδωράκης. Στο ένθετο που συνοδεύει την κυκλοφορία του album, o ενορχηστρωτής αναφέρει πως ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει τα κομμάτια με απόλυτο σεβασμό και καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο να τα κάνει σύγχρονα.


Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του : “Φίλε μου Δημήτρη μας δικαίωσες και μας έδωσες μεγάλη χαρά”.


Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει και το νέο του album στις 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας μια μοναδική εμφάνιση στο δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού.

Πώς μπορείτε να ακούσετε τα μοναδικά τραγούδια Το album “11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη” τα οποία κυκλοφορούν από από το Ogdoo Music Group μπορείτε να το ακούσετε στις εξής πλατφόρμες:


Αποκτήστε το CD εδώ https://bit.ly/3hQdIaoΕνορχήστρωση: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης • ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ: μπουζούκι • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: πιάνο • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ: κιθάρα • ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: τύμπανα • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΕΛΗΣ: μπάσσο • ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ: μπαγλαμά • ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΡΙΒΑΣ: ακορντεόν • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: κρουστά Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΡΗΣ - bk studio Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Επόγλου Συντονισμός παραγωγής: Ελισάβετ Νικολαϊδου 

コメント


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page