top of page

Γρηγόρης Βαλτινός: «Με εξοργίζουν οι αρνητές του κορωνοϊού – Θα κάνω ό,τι λέει η επιστήμη»


Ο Γρηγόρης Βαλτινός εξήγησε γιατί αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, τους «Δύο ξένους», και τι θα τον έκανε να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση

ADS

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος περιέγραψε τη ζωή του την εποχή της καραντίνας και τις νέες συνήθειες που έχει αναπτύξει, ώστε να αναπληρώνει μέσα του τις πρόβες στις καθημερινές βόλτες με τον σκύλο του, τον Αρίστο.

Παράλληλα, θυμήθηκε τα πρώτα ερεθίσματα και τις εμπειρίες που τον καθόρισαν, όπως η πρώτη συνάντηση με τον πατέρα του σε ηλικία 25 χρόνων, τα πρώτα βήματα στο θέατρο και στην τηλεόραση μιας άλλης εποχής, τους ρόλους που ο ίδιος ξεχωρίζει, συναντήσεις και συνεργασίες με κορυφαίες προσωπικότητες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη σχέση του με το θέατρο και με την οικογένεια του, που διατηρείται σταθερά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Η Αλίκη είχε μια μοναδικότητα, είχε αυτό που ζήταγε ο Έλληνας μεταπολεμικά. Έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο ειδικά στις πρώτες της ταινίες, πριν ακόμα αποκτήσει μια περσόνα που ούτε ο κόσμος ήθελε να την αλλάξει».

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Βαλτινός εξέφρασε τη γνώμη του για όσους ισχυρίζονται πως δεν ισχύει τίποτα από όσα ζούμε σε σχέση με τον κορονοϊόκαι για όσους βλέπουν παντού θεωρίες συνωμοσίας. «Θα το κάνω το εμβόλιο και γιατί ανήκω στις ομάδες του υψηλού κινδύνου ηλικιακά και επειδή αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω αυτό που λένε οι γιατροί και οι λοιμωξιολόγοι. Οργίζομαι με όλα αυτά τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, όπου βγαίνουν διάφοροι σοφοί και λένε: “εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει, ότι έχει νερό, ότι…”. Πραγματικά εξοργίζομαι, γιατί είναι επικίνδυνοι άνθρωποι αυτοί. Όλα αυτά είναι και ατεκμηρίωτα. Πρέπει να έχουμε την αίσθηση της ευθύνης, μια κοινωνική ευαισθησία. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, ο καθένας έχει το κανάλι του, τα social media του. Υπάρχουν άνθρωποι που τους ακολουθούν κατά χιλιάδες. Πρέπει να έχουμε την ευθύνη του τι θα πούμε» υπογράμμισε ο γνωστός ηθοποιός.


Δύο ξένοι

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, επίσης, είπε, χωρίς περιστροφές, τη γνώμη του για τη σημερινή τηλεόραση, ενώ δήλωσε ότι αναπολεί το ρόλο του αφηγητή στη σειρά «Ανατομία ενός εγκλήματος», που τον χαρακτήρισε, παρά τις μικρής διάρκειας εμφανίσεις του. Τέλος, εξήγησε γιατί αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, τους «Δύο ξένους», και τι θα τον έκανε να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση.

«Είχα αρνηθεί τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μαρκορά. Δεν μου έκατσε. Φοβάμαι λίγο την κωμωδία στην τηλεόραση, μπορεί να σε κάψει. Γενικά, δεν έχω κάνει πολλή τηλεόραση. Για μένα είναι αξεπέραστη η Πρόβα νυφικού» δήλωσε. «Εκνευρίζομαι όμως και είμαι αυστηρός όταν εκμεταλλεύονται την τηλεόραση μόνο για να πάει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Μερικές φορές το επίπεδο κατεβαίνει πάρα πολύ και κακό στον κόσμο. Τον εθίζουν σε μια συμπεριφορά, στο κουτσομπολιό. Πολλές φορές επιβραβεύουν κάτι “νούμερα” που μπορεί να γίνουν και πρότυπα. Ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον» είπε για τα ριάλιτι, εκφράζοντας την αντίθεσή του προς αυτά.

πηγη press.gr

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page