top of page

Βελόπουλος: Θα έχουμε νέο κύμα μετανάστευσης

Δημιουργείτε τη νέα γενιά των νεόπτωχων που δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα


"Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που προέρχεται από τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αλλά εσείς μισείτε τους φτωχούς. Έχετε μπερδέψει τον καπιταλισμό με τον ακρονεοφιλελευθερισμό. Άλλο δουλειά, άλλο δουλεία, τα μπερδεύετε τα πράγματα. Και αυτό προέρχεται από τις σχέσεις που έχετε με τους ολιγάρχες" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

"Τι πετυχαίνετε με το νέο εργασιακό ν/σ: κατάργηση του 8ώρου (αν και ο Κ. Καραμανλής που ίδρυσε τη ΝΔ είχε προχωρήσει σε κατοχύρωσή του και σε παροχές προς τους εργαζομένους. Εσείς δεν είστε ΝΔ είστε μια άλλη ΝΔ), εβδομάδα 50 ωρών εργασίας, κατάργηση αργίας της Κυριακής, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (δίνετε τον έλεγχο της εργασίας σε ιδιώτες!), απαγόρευση απεργιών, που είναι το ύψιστο δικαίωμα των εργαζομένων (και είναι άλλο πράγμα η χρήση της απεργίας και άλλο η κατάχρηση), ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (είναι επαίσχυντο) και επιβράβευση της απεργοσπασίας. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα, πολύ περισσότερο όταν επιβάλλονται σε μία κοινωνία που χειμάζεται, που πένεται, που έχει δει 600.000 παιδιά να φεύγουν από την χώρα αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό" τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

"Τα λάθη του νομοσχεδίου"


Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι γεμάτο λάθη και τα απαρίθμησε:

"1) έχω την έκθεση – καταπέλτη της επιτροπής της βουλής που λέει ότι το ν/σ είναι ασύμβατο με το εργατικό δίκαιο.

2) ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να υποδείξει για τον εργαζόμενο ελαστικό 8ωρο, δηλ. 10ωρο. Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί αλλά θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης. Βέβαια όλα αυτά είναι δυσνόητα για όσους από εσάς δεν έχουν εργαστεί στην ζωή τους και δεν έχουν κολλήσει ποτέ ούτε ένα ένσημο.

3) αν ο εργαζόμενος διαμαρτυρηθεί θα απολυθεί για άλλο λόγο. Αν η απόλυση κριθεί παράνομη από το δικαστήριο η επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, μόνο να του δώσει μια μικρή αποζημίωση.

4) η ψηφιακή κάρτα που πανηγυρίζετε όλοι για την τρομερή ανακάλυψη που κάνετε, δεν θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα. Άρα κανείς δεν γνωρίζει αν το ωράριο θα εφαρμοστεί ή όχι.

5) η ατομική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να προχωρήσει σε αναστολή της επ’ αόριστον εργασίας.

6) όσοι προσλαμβάνονται για 5ωρη εργασία μπορεί να εργάζονται 3 ώρες το πρωί και 2 το απόγευμα – μα αυτό είναι πραγματική δουλεία. Κλέβετε τον εργαζόμενο. Κλέβετε τον Έλληνα εργαζόμενο.

7) οι μητέρες μετά την άδεια λοχείας θα μπορούν να πάρουν 4μηνη άδεια μητρότητας αλλά από τους 4 μήνες θα πληρώνονται μόνο τους 2. Είναι δυνατόν να το κάνετε αυτό, όταν το δημογραφικό είναι το μείζον θέμα; Είναι δυνατόν να λέτε στη μητέρα ξέχασε αυτά που ήξερες και έλα στην δουλειά; Τα πράγματα είναι τραγικά, αλλά εσείς δεν θέλετε να τα καταλάβετε, γιατί το πρόγραμμά σας είναι να εμπλουτίσετε τον πληθυσμό της χώρας με λαθρομετανάστες, να εμπλουτίσετε το εργατικό δυναμικό της χώρας με 20χρονους και 22χρονους ξένους. Και αυτή είναι η διαφορά σας από εμάς. Εμείς θα δώσουμε κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες, για να παράγουμε Έλληνες και όχι πολύ-πολιτισμικό πολτό.


8) οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό. Εγώ λοιπόν σας λέω να το εφαρμόσετε αυτό το μέτρο πιλοτικά από τους υπαλλήλους του κόμματός σας στην Πειραιώς. Εφαρμόστε το για ένα χρόνο και μετά ελάτε εδώ να μιλήσουμε. Δεν μπορείτε να επιβάλετε ένα τέτοιο μέτρο όταν τα golden boys στη ΔΕΗ παίρνουν μισθό 350.000 το χρόνο.

9) ανατρέπετε όλους τους νόμους που διέπουν το εργασιακό δίκαιο.

10) βασική αρχή του ν/σ είναι η ανάπτυξη με φτηνή εργασία. Αυτό βέβαια βολεύει τους ολιγάρχες φίλους σας και τους Γερμανούς που υπηρετείτε.

11) πρωταγωνίστριες σε αυτό το έγκλημα θα είναι ξένες, ευρωπαϊκές κυρίως, κρατικές εταιρείες. Η Fraport δεν είναι ελληνική. Είναι γερμανική και είναι κρατική! Δηλαδή δεν αγοράζουν ξένοι ιδιώτες, αγοράζουν ξένα κράτη!!

12) θα έχουμε έκρηξη της εργασιακής φτώχειας, μείωση των μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, και βέβαια νέο κύμα μετανάστευσης. Δημιουργείτε την νέα γενιά των νεόπτωχων που δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα.

13) έχετε βάλει στο στόχαστρο την απεργία. Και επαναλαμβάνω είναι άλλο η κακή χρήση της απεργίας και άλλο το σβήσιμο και η διαγραφή του δικαιώματος στην απεργία. Διαπράττετε έγκλημα.

14) αντικαθιστάτε το ΣΕΠΕ με ανεξάρτητη αρχή. Βολεύετε δηλαδή δικούς σας. 5 ανεξάρτητες αρχές πρέπει να έχουμε σύμφωνα με το σύνταγμα 32 έχουμε και πάτε να τις κάνετε 33. Μόνο και μόνο για να βολέψετε αποτυχημένους βουλευτές και στελέχη σας. Δηλαδή τα άλλα παιδιά των άλλων κομμάτων δεν είναι παιδιά; Μόνο τα δικά σας πρέπει να βολευτούν;".

"Λέτε ότι πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι. Ωραία να γίνουμε. Αλλά με τι; Με ελληνικούς μισθούς; με ανασφάλεια; με ανεργία; Πώς θα γίνουμε έτσι ευρωπαίοι; Έχουμε το ίδιο φορολογικό καθεστώς, τις ίδιες παροχές με τους Ευρωπαίους; Όχι! Φαίνεται κ.κ. υπουργοί ότι έχετε πολύ λάθος εντύπωση, λάθος αντίληψη για την Ευρώπη. Δεν μπορείτε να κάνετε πειράματα στους Έλληνες. Οι εργαζόμενοι σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία δεν είναι έτσι όπως πάτε να κάνετε εσείς τους Έλληνες", υπογράμμισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί συνταγή με λάθη.

"Πραγματικά δεν κάνουν όλοι για όλα. Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν κάνουν για τίποτα. Και αυτοί είστε εσείς και η κυβέρνησή σας. Δεν μπορείτε να ασκείτε πολιτική με δανεικά. Ο κόσμος ψήφισε τη ΝΔ για τρεις λόγους: για να μην γίνουν όσα γίνονται σήμερα με τα Σκόπια, για να μην γίνουν όσα γίνονται σήμερα με την Τουρκία και για να μην γίνουν όσα γίνονται σήμερα με τους λαθρομετανάστες.

Εσείς όμως χρησιμοποιείτε ξύλινο λόγο για να καλύψετε την ανεπάρκειά σας και να μπερδέψετε τους πολίτες. Μιλάτε για «πυλώνα σταθερότητας» για να καλύψετε την υποχωρητικότητα και την ενδοτική πολιτική. Τι σημαίνει «δημοκρατικό τόξο»; Παραβιάζετε κάθε έννοια συνταγματικότητας και δημοκρατικότητας με τα πιστοποιητικά φρονημάτων που θα εκδώσετε με τον εμβολιασμό. Κλείνετε τα μικρόφωνα στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Μιλάτε για «φως στο τούνελ», όταν φτιάξατε πρώτα το σκοτάδι και τώρα μας λέτε ότι βλέπετε φως" ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

"Δεν είναι κακή η συνομιλία με κάποιον. Αλλά με κάποιον που έχει σώας τα φρένας. Όχι με τον φασίστα που έχει φυλακίσει όλους όσοι διαφωνούν μαζί τους και επιπλέον που διεκδικεί ελληνικό έδαφος. Μιλάτε για μορατόριουμ στο Αιγαίο και στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν θα πάει στην Κύπρο, την οποία όλως περιέργως αφήσατε απ’ έξω. Την ώρα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν τουρκικό στρατιωτικό σκάφος κτύπησε ελληνικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο είχε αγοραστεί με λεφτά ελληνικά και ευρωπαϊκά. Και την ίδια ώρα ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει drones στα κατεχόμενα" τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

"Σε ό,τι αφορά στα Σκόπια, αφού η συμφωνία των Πρεσπών αφορά μόνο τους κρατικούς θεσμούς, τότε ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ALFA, STAR κ.ά. ΜΜΕ αλλά και δημοσιογράφοι και βουλευτές γιατί μιλάτε για Βόρεια Μακεδονία και όχι για Σκόπια; Αφού οι ονομασίες αναφέρονται μόνο στις διακρατικές σχέσεις. Ενώ τα Σκόπια μιλούν για Μακεδονία, σκέτο. Κάνετε έγκλημα. Εθίζετε τους Έλληνες στον όρο Βόρεια Μακεδονία για να καταπιούν το Μακεδονία. Ε, λοιπόν, σας λέω ότι ο Έλληνας δεν θα καταπιεί τίποτα από όλα αυτά. Ο Υπουργός εξωτερικών παρακαλούσε τον Σκοπιανό ομόλογό του να βγει το σκέτο Μακεδονία από τις φανέλες των ποδοσφαιριστών στο Euro και ο Σκοπιανός του απάντησε να πάει να διαβάσει τι έχετε υπογράψει στην συμφωνία των Πρεσπών; Να τη χαίρεστε την συμφωνία εσείς του ΣΥΡΙΖΑ που την υπογράψατε και εσείς της ΝΔ που την εφαρμόζετε πιστά. Αγαπάτε την Ελλάδα; Αποδείξτε το. Αγαπάτε την Μακεδονία; Αποδείξτε το. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις" συνέχισε, λέγοντας ότι η Ελληνική Λύση δεν λέει "μόνο η Ελλάδα μόνο οι Έλληνες", αλλά "πρώτα η Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες".

Για τους εμβολιασμούς

Κλείνοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμών, διευκρινίζοντας ότι η Ελληνική Λύση δεν είπε ποτέ ότι είναι κατά των εμβολίων. "Είμαστε επιφυλακτικοί. Μην ρισκάρετε τις ζωές των Ελλήνων" τόνισε. "Είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ALPHA και τον κ. ΣρόΪτερ ότι από την πρώτη στιγμή το Astra Zeneca είπαν ότι είναι ασφαλές εμβόλιο. Και μετά από λίγες μέρες ανακοινώνετε ότι απαγορεύεται για τους κάτω των 60 ετών. Σε αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με astera Zeneca τι θα πείτε; Εμείς αντίθετα είμαστε υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατικής διαχείρισης του σώματος του κάθε ανθρώπου, εσείς είστε υπέρ της επιβολής" είπε και πρόσθεσε ότι "επιμένετε να εμβολιαστούμε και όλα τα εμβόλια έχουν πάρει άδεια έκτακτης ανάγκης. Κανένα δεν έχει περάσει την διαδικασία δοκιμής και ολοκλήρωσης".

"Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε ψήφισμα που λέει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, δεν μπορεί κανείς να πιεστεί να τον κάνει, δεν μπορεί να υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν εμβολιάστηκε, δεν μπορεί να ερωτάται αν έχει εμβολιαστεί ή όχι γιατί πρόκειται για προσωπικά δεδομένα" ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει λάθος μέτρα.

"Το Ολλανδικό υπουργείο υγείας με απόφασή του τονίζει ότι οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές, ούτε για τα παιδιά, ούτε στα σχολεία, ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, δεν πρέπει να ερωτάται ο εργαζόμενος εάν εμβολιάστηκε γιατί πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον ξεκινά το υπουργείο έρευνα για τα μακροπρόθεσμα προβλήματα από το εμβόλιο" είπε.

"Εδώ και 20 μέρες βλέπουμε τα κράτη το ένα μετά το άλλο να κάνουν πίσω με το astra Zeneca, να μιλούν για παρενέργειες του Pfizer και η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν προκαλούν καμία βλάβη. Μήπως τελικά την βλάβη την έχετε εσείς;" ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

"ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα είστε υπέρ του εμβολιασμού. Εμείς είμαστε υπέρ της δημοκρατίας και της ελεύθερης επιλογής να διαθέσει καθένας το σώμα του όπως θέλει. Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανένα να κάνει αυτό που δεν θέλει. Εσείς παραβιάζετε το σύνταγμα, τις ανθρώπινες αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είστε υπέρ του εμβολιασμού και υπέρ του εμβολισμού της λογικής των Ελλήνων. Εμείς ζητάμε μια 4ετία για να εμβολίσουμε το χθες. Γιατί είμαστε το σήμερα, είμαστε το αύριο και είστε το χθες. Και είμαστε η μόνη λύση, η μόνη Ελληνική Λύση για την Ελλάδα" κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page