top of page

Ανδρέας Πάτσης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά τη διαγραφή από την Κ.Ο. της ΝΔ


Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, με απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας, Ανεξάρτητος. Μέχρι τελευταία στιγμή θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ανδρέα Πάτση να απαντά μέσω ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

Η επιστολή Πάτση

«Τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος μου, ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας τους. Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται, παραθέτω τα κατωτέρω.

1.Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς. Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείριση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009 με κοινή απόφαση των μετόχων προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας η οποία και έπαυσε κάθε δραστηριότητά της.

2.Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ.. Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ. Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ο Ανδρέας Πάτσης τέθηκε εκτός Κ.Ο. της ΝΔ, μετά τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες ότι εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 62 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση, με αποτέλεσμα ο κ. Πάτσης να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννη Μπουγά. Ωστόσο, αυτές δεν κρίθηκαν επαρκείς. Σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page